TELEFON 0236 712 12 59
Manisa ilinin koçları Salihli'de yetişecek
Manisa ilinin koçları Salihli'de yetişecek

Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği'nin geliştirdiği Koçbank projesi için Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık arasında protokol imzalanarak proje için ilk adım atıldı.

Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği'nin Salihli’de ki binasında imzalanan protokolde Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü İsmail Kaya, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık müdür yardımcısı Melikşah Taşkın, Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık müdür vekili Taner Karakök ve Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hüdaverdi Sağlam ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü İsmail Kaya protokolü imzalanan koç bank projesi ile ilgili Manisa bölgesi adına çok önemli bir proje olduğunu ve Bakanlık tarafından da maddi ve teknik olarak desteklediklerini ifade etti. 

Protokolü imzalanan damızlık Koç teke ağıl yapımı projesi kapsamında yetkililerden alınan bilgi doğrultusunda Salihli'nin Taytan Mahallesinde kurulan ağılda ilk aşama da ağırlık koç olmak üzere 500 koç ve teke üretimi yapılacak. İlerleyen dönemlerde elit sürüler kurularak Manisa ilinin koç ihtiyacı buradan karşılanacak. Yapılacak ağılın, ekip ve malzemelerin toplam da 670 bin TL maliyeti olurken imzalanan protokol kapsamında 250 bin TL’si Bakanlık tarafından karşılanacak. Geri kalan maliyetleri ise  tarafından karşılanacak.

Ağıl yağımı bittikten sonra hayvanlar burada tüm sağlık kontrolleri ve aşıları yapılarak yetiştirilip yetiştiricilere yüzde 50 hibe desteği ile uygun fiyatlara satılacak. Proje ile Manisa ilinde ki et ve süt üretiminin artmasını sağlamak ve birim başına olan et ve süt üretimini artırmak hedefleniyor. Bunun yanında yetiştiricilerin daha kaliteli ve ulaşılabilir koçları bulması amaçlanıyor.