TELEFON 0236 712 12 59
Birliğimiz Ankara'da Toplantıya Katıldı
Birliğimiz Ankara'da Toplantıya Katıldı

Koyun ve Keçilerde Soykütüğü Bilgilendirme ve İstişare toplantısı 01 Ağustos 2017 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Hayvancılık Genel Müdürü Osman Uzun, Genel Müdür Yardımcıları Burhan Demirok ve Salih Çelik ile Islah Geliştirme Daire Başkanı Dr. Bekir Ankaralı, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Koyun Keçi Yetiştirici Birlikleri Başkanları, sorumlu Müdürleri ve teknik personelinin katıldı.

Toplantının devamında Islah Geliştirme Daire Başkanılığından Ziraat Mühendisi Adem Bölükbaşı, Mevzuat, Birliklerin soykütüğü yürütme yetkisine başvuru süreci ve yetkilendirme ile koyun keçi türü hayvanlarda soykütüğü ve ön soykütüğü sistemi uygulama talimatına ilişkin birer sunum yaptı. Sonrasında Bilgisayar Mühendisi Emre Tokul tarafından Soybis veri tabanı ile ilgili bilgiler verildi. Halim Uzun ise damızlık koç teke yetiştiriciliği projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdikten sonra Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Bekir Ankaralı tarafından desteklemeler konusunda bilgi aktarımında bulunuldu. Sorulara verilen cevaplardan sonra Genel Başkan Nihat Çelik katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında birlik beraberlik mesajları vererek büyük bir aile olduklarını söyledi.
Genel Başkan Çelik, Koç ve teke üretim merkezleri kurulması konusunda Maliye Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yapıldığını bu konuda hazine arazilerinin koyun keçi birliklerine koşulsuz olarak tahsis edilmesini istediklerini dile getirdi.

Toplantının son bölümü olan değerlendirme kısmında ise Daire Başkanı Dr. Bekir Ankaralı, Ziraat Mühendisi Adem Bölükbaşı ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Sami Turan katılımcıların sorularını cevapladı.