TELEFON 0236 712 12 59
MiDKKYB Valimizi ziyaret etti
MiDKKYB Valimizi ziyaret etti

Valimiz  Celalettin Güvenç  ziyarette  yaptığı konuşmada hayvancılığın ilimiz için son derece önemli olduğunu belirterek, “Manisa  gerek küçükbaş, gerekse büyükbaş olsun hayvancılıkta ülkemizin iddialı illeri arasındadır. Her alanda olduğu gibi hayvancılık alanında da örgütlenmenin önemini, her toplantıda, her fırsatta, her platformda altını çiziyor ve ifade ediyorum. Arkadaşlarımız da bu anlamda üreticileri örgütleyen,  kooperatif kuran, buna önderlik eden insanlar, kendilerine başarılarının devamını diliyorum. Bütün çiftçilerimizi de bu anlamda örgütlenmeye, kooperatifleşmeye davet ediyorum. Çünkü yakın gelecekte tarımda birlikte çalışanlar ve daha modern teknolojiyi kullananlar başarılı olacaklar. Tarımda da çok ciddi bir rekabet ortamı var. Bu rekabet ortamında ayakta kalabilmek için Tarım Müdürlüğümüzün desteklerini almak, birlikte hareket etmek, Bakanlığımızın verdiği kredilerinden istifade etmek, kendimizi yenilemek çok önemli. Bu konularda arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunacağız.” dedi.
Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yüksel Duman birliğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birlik Başkanı Yüksel Duman Vali Güvenç'e koyun yününden yapılmış Atatürk Portresi hediye etti.
Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Basın Danışmanı Mustafa UÇAR da yaptığı konuşmada  Sayın Valimizin belirttiği konulara da değineceklerini belirterek “ziyaretlerinin asıl amacının küçükbaş hayvancılık yapan köylümüzü aydınlatmak, hatta dağ başlarında hayvanlarımızı otlatan çobanlarımızı bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla yeni bir dergi çıkartmak amacındayız. Ziyaretimizin asıl amacı budur. Kendilerinin yol göstericiliğinden yararlanmak ve neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunmak,  ondan sonra da önümüzdeki ay bu dergimizi çıkartıp üyelerimize ve bize çobanlık yapan kişilere hediye etmek istiyoruz” dedi.