TELEFON 0236 712 12 59
81 damızlık koç dağıtıldı
81 damızlık koç dağıtıldı

Manisa’da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında üreticilere Merinos ve Kıvırcık cinsi 81 damızlık koç dağıtıldı.

Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği'nin destekleri ile birlik üyesi üreticilere 81 damızlık koç dağıtıldı.

Salihli Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, Salihli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Hüdaverdi Sağlam, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç ile üreticiler katıldı.

Damızlık koç dağıtım törenini Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği’nin destekleri ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, koyunlarda verimliliği artırma projesi kapsamında Manisa genelinde 81 damızlık koç dağıttıklarını söyledi. Kaya, “Projenin amacı sürülerde et ve süt verimini artırmak, kan değişimini sağlamak ve ıslah yönetimi ile ırkı safkan hale getirmektir” dedi. Kaya, projenin yüzde 75’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yüzde 25’inin ise üretici katkısı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde hayvancılığın desteklenmesine önem verildiğine dikkat çeken AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise şunları söyledi:

“Hayvancılığı ne kadar desteklesek azdır. Çünkü bugün köylerimizde ciddi anlamda boşalma var. Köylerimizde emekli ve yaşlılarımızdan başka kimse kalmadı. Gençlerimiz köylerden uzaklaştı. Merinos ve Kıvırcık cinsi koyunlar bizim bölgemizin yerleşmiş ırklarıdır. Bu damızlık koçlar, çoban dostlarımız, Manisa ve ülkemiz açısından, doğal et üretimimiz açısından çok önemlidir. Bu hayvanların sahiplerine ve yöremize hayırlı olmasını ve bol ve bereketli olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyelerine Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği tarafından plaket verilirken, 81 damızlık koç ise üreticilere teslim edildi.