TELEFON 0236 712 12 59
Salihli'de belgeli çobanlar kursu başarıyla tamamladı
Salihli'de belgeli çobanlar kursu başarıyla tamamladı

Salihli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İş-Kur, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin  çalışmaları sonucu müşterek olarak  üç hafta süren “Sürü Yönetimi Elemanı Kursunu” 50 kursiyer başarıyla tamamladı.

Son yıllarda küçükbaş hayvancılığımızın darbe yediği sorunların en başında gelen çoban problemine çözüm bulmayı amaçlayan bu projenin başarıyla sürdüğünü görüyoruz diyen  Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi yetiştiricileri birlik başkanı Yüksel Duman: “Kursta, koyun ağılı, keçi ağılı kurabilme, koyun, keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme, bakımı yapabilme, çoğalta bilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ile mücadele edebilme, biyo güvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma, yemleme konularında eğitim verildi. Bu kursa katılan 50 kursiyerimiz bu kurstan başarıyla geçti. Belgeleri ve ödülleri önümüzdeki günlerde verilecek. Projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı  İlçe Tarım Müdürü Ali Demir’e ve İşkur’a teşekkür ederiz” dedi.

Öte yandan Başkan Yüksel Duman, 2. etap “Sürü Yönetimi Elemanı Kursuna” başvuru yapmak isteyenlerin Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne veya Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi yetiştiricileri birliğine başvurmaları gerekmektedir” dedi.