TELEFON 0236 712 12 59
Salihli'de 'Mera problemleri' masaya yatırıldı
Salihli'de 'Mera problemleri' masaya yatırıldı

   Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Doğal Afetler Koordinatörü Kamil Özdemir, Doğal Afetler Koordinatörü Ziraat Mühendisi Hürriyet Keçeli, Konya Karapınar Çiftçi Koruma Kurulu Başkanı Mehmet Uğur, Avukat Serhat Pak, İlçe tarım müdürleri, İlçe Ziraat Odası başkanları, Türkiye genelinden Damızlık Koyun ve keçi yetiştiricileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
   Lidya Sardes Otelde düzenlenen istişare toplantısında, 1941 yılında çıkarılan Çiftçi Koruma Kanunu ve mera problemleri masaya yatırıldı. Toplantıda, 1941 yılında çıkarılan 4081 sayılı Çiftçi Koruma Kanunu ve 1998 yılında çıkarılan 4342 sayılı Mera Kanunu ile ilgili son yıllarda bazı illerde uygulanan yanlış politikalar tartışıldı. Toplantıda ayrıca, yaşanan sıkıntılarla ilgili kurum ve kuruluşların gerekli çalışma yapmaması, taahhüt alınarak bazı üreticilerin mağdur edilmesi, yanlış mera kiralamaları gibi birçok konu görüşüldü.
   Toplantıda özellikle mera problemleri ve meralarda yaşanan sosyal ihtiyaçlar ile ilgili sıkıntıları anlattı. Meraların yüzde 90’ı ile koyun ve keçi yetiştiricileri ilgilendiği, Ancak buna rağmen mera komisyonunda bir tane dahi temsilcileri yok. Bu konuda gerekli yasal çalışmaların yapılması için 3 yıldır uğraşıyoruz ama halen bir düzenleme yapılmadı. Bu noktada gerekli kurum kuruluşların, bakanlıkların ve siyasilerin bir çalışma yapması gerekiyor. Çünkü kırsaldaki göçün önlenmesi için mera hayvancılığı çok önemli olduğu belirtildi.
Toplantıya katılanlar bu konuyla ilgili sıkıntılarını sorunlarını anlattı. En kısa zamanda bu toıplantı ile sorunların bakanlığa iletileceği belirtildi.
   Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi yetiştiricileri başkanı Yüksel Duman toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, hazırlanan hediye paketi verildi.