20.09.1960 tarihinde Salihli Mevlütlü Mahallesinde doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.1982 yılından beri hayvancılıkla uğraşmaktayım. Aynı zamanda Sürü sahipliği ve ticarette yapmaktayım.
Birliğimiz 11 Nisan 2007 tarihinden bugüne il genelindeki küçükbaş hayvan varlığını kayıt altına almak ve yetiştiricilere daha iyi imkânlar sunmak üzere kurulmuştur.
Çoğunlukla kıvırcık koyun ve kıl keçisi olmak üzere tüm ilimizde küçükbaş hayvanlara takılan küpe sayımız 2013 yılı itibariyle 800 bine ulaşmıştır. Üye sayımız kurulduğumuz tarihten bu yıla kadar 8215 kişi olmuştur. Birlik üyesi olan yetiştiriciler Bakanlığın göndermiş olduğu anaç-keçi, anaç-koyun küpe, süt ve kıvırcık proje desteğinden yararlanmaktadırlar. Birlik olarak yetiştiricilerimizle koordinasyon sağlayıp 2007 yılında planlamasını yaptığımız hedeflere doğru hızlı ve emin adımlarla ilerlememizi sürdürüyoruz.2008 yılı sonlarında birliğimizin ilk binasını satın alınarak, üyelerimize kendi binamızda hizmet verilmiştir.2013 yılında yeni bir birlik binası daha alınmış olup ve Manisa İl Gıda Tarım Bakanlığı’nın içerisinde bulunan şubemizi de açarak çalışan kadromuz genişletilmiş ve üyelerimize daha iyi hizmet verilmeye çalışılmıştır.
Tüm faaliyetlerimizi toplu katılım aktivitelerini duyurmak, teşviklerin ödendiğini bildirmek, düzenlenen çeşitli etkinliklere, törenlere davet etmek ve önemli olayları duyurmak için cep mesaj sistemini kullanmaktayız.
Web sitemizle üyelerimize güncel konularda bilgi vermekteyiz.
Birliğimiz Başkan ve Yönetim Kurulu olarak 7 kişiden oluşmaktadır. Personel sayımız ise 11olup ve 1 teknik eleman ile deneyimli ve eğitimli kadromuzla üyelerimize ayrıca 3 birlik aracımızla hizmet verilmektedir.
Keçi sahibi üyelerimizin ormandan kaynaklı sıkıntılarını anlatmasıyla başlayan çalışmalar torba yasasında ormanlık alanlarda keçilerin otlatılmasına izin verilen yasa maddesinin eklenmesiyle sonuca ulaşmıştır. Çevre ve Orman Bakanlığının desteği ve çıkartılan yasa ile keçilerin otlatılmasındaki engel kalkmış olup; üyelerin mağduriyetleri giderilmesinde birlik olarak da katkımız olmuştur.
Kıvırcık koyunu bölgemiz küçükbaş varlığı için önemli bir yere sahiptir. Kıvırcık koyunu et verimi en iyi olan yerli ırkımızdır. Etin özelliği et mermerisinin düzgün görünümlü olması kuyruksuz koyun olmasından dolayı yağın vücut içerisine depolanmasıdır. Bu nedenle kıvırcık koyun eti en kaliteli ve en lezzetlidir.
HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ "KIVIRCIK KOYUNU'NUN MANİSA İLİNDE HALK ELİNDE ISLAHI"
Halk elinde ıslah projesi Manisa ilinde 2011 Kasım ayında uygulanmaya başlamıştır. 4 ilçe 16 köyden seçilen 40 işletmede 6300 hayvanın verim kayıtları proje teknik elemanı Vet. Sağ. Tek. Hasan Ertaş tarafından kayıt altına alınıp bu kayıtlar Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Hakan Üstüner tarafından incelenip uygun damızlıklar seçilerek seleksiyon yapılmaktadır. Tutulan verim kayıtları bakanlığın programlarına işlenmekte ve bakanlığın belirlediği miktarda projedeki hayvanlara destek verilmekte ıslah projesi sayesinde yetiştiriciler verim kayıtları tutmayı öğrenmekte aşı ve besleme konularında daha bilgilenmektedirler. İlerleyen yıllarda daha çok proje uygulama hedeflenmekte ve bu projelerden daha çok yetiştiricimizin faydalanması istenmekte.
Manisa il genelinde üyelerimizin Çiftçi Koruma Malları ile ilgili birçok sıkıntıları bulunmakta olup bulunla ilgili gerek İl ve İlçe Müdürlüklerinin Çiftçi Koruma Malları Başkanları ile görüşülmüş üyelerimizin sıkıntılarının aşılması konusunda destekleri istenmiş çözüm yoluna gidilmesi talebinde bulunulmuştur.
Birlik olarak gerek ziyaretler, sorunlarını çözmek adına başkanımızın ve yönetimimizinde içerisinde bulunduğu zaman zaman vermiş oldukları eğitimler, toplantılar, bilgilendirmeler devam edilerek üyelerin sıkıntıları öğrenilmeye çalışılmış olup yönetim olarak alınan kararlar ile sorunların çözüm yoluna gidilmeye çalışılmıştır.
Birliğimizin bu yılda GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NIN onayı Ve SAYIN BAKANIMIZIN küçükbaş hayvancılığa verdiği önem ile 17 ilçe toplamında 528.187 hayvana destek verilmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza birlik üyelerimiz ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımızı sunuyoruz.
Son olarak sesimizi duyurabilmek ve ülke hayvancılığının gelişmesi mevcut sıkıntıların azalması ve daha iyi koşullarda küçükbaş hayvan yetiştirmenin yolunun birlik olmaktan geçtiğini vurgulamak isteriz.
Birliğimizin bundan sonraki çalışmalarında ağırlık vereceği konular arasında sürü yönetimi ve çoban eğitimi bulunmakta olup emek ve özveri ile daha verimli daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Güzel çalışmalar çıkartarak hedeflerimize ulaşacağız çünkü biz bir birliğiz.
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR.
YÖNETİM KURULU ADINA
BİRLİK BAŞKANI
YÜKSEL DUMAN