TELEFON 0236 712 12 59
MANİSADA TARIM ZİRVESİ START VERDİ
MANİSADA TARIM ZİRVESİ START VERDİ

Tarım Artı Organizasyon ile işbirliği içerisinde organize edilen Zirvede, Gıda Tarım ve Hayvancılık sektörünün en önemli karar vericilerinden olan üretici birlikleri ve kooperatifleri, ziraat ve ticaret odaları, ticaret borsaları, meslek örgütleri, akademisyenler, önder çiftçiler, yerel yönetim yetkilileri ile Bakanlık temsilcileri bir araya gelecek.
  Gıda Tarım ve Hayvancılık Komiteleri olarak beş farklı alanda, 32 çalışma masasında yürütülecek olan zirvede, Manisa İlinin Gıda Tarım Hayvancılık profilinin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri ortaya konulacak.
   Düzenlenen kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Manisa Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim yapan kentlerin başında geliyor. Pek çok üründe Türkiye'nin bir numarası olma konumunu yıllardır koruyor. Tarım dediğimizde hem Bakanlığın görev alanı olarak, hem de sektör alanı olarak biz tüketici boyutunu da içine katacak şekilde daha geniş tanımlamaya işe başladık. Muhatap kitlemiz sadece tarım sektöründe çalışan değil, tüm Türkiye nüfusunu hatta ihracatı da düşündüğümüzde, ihraç ettiğimiz ülkelerdeki tüketici kitlesini de kapsayan bir alana dönüştü. Böyle önemli bir alanda hem ekonomik sektör olarak, hem de insan sağlığını kapsayan bu önemli alanı, üreticiden tüketiciye kadar tüm ilgili kişilerle birlikte ve bilimin bize sağladığı imkanları en üst seviyede kullanarak faaliyetlerimizi planlamak ve yürütmek zorundayız.
  Toplantımızın konusu olan Tarım ve Gıda Zirvesi ilimizde bir ilk olacak. Sadece toplantıyla bir konuyu tartışıp, toplantı sonucunu bir rapora dönüştürmenin ötesinde, önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalara da ışık tutacak bir eylem planı hazırlığı amacıyla oluşturulan Tarım Zirvesini Mayıs ayında gerçekleştireceğiz. 08 – 10 Mayıs tarihleri arasında üç günlük bir çalışma programıyla, Manisa'nın potansiyeli, artıları ve önümüzdeki dönemde bu artıları faydaya dönüştürmek amacıyla, bilim dünyamızda bu alanda en yetkin kişiler, uygulayıcılar, üretici birlikleri yani sektörün tamamını bilimsel bir ortamda buluşturan bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Ülkemizin ekonomik gelişimini daha nitelikli ürün üretme potansiyelinde, çıtayı yükseltmesine azami katkı sağlama imkanı bulacağız. Bundan sonra da inşallah başarılarımızı, geleceğe yönelik ürettiğimiz güzel planları tekrar paylaşma imkanı buluruz" dedi.