TELEFON 0236 712 12 59
Çobanlar İçin Sosyal Güvence Çalışmaları
Çobanlar İçin Sosyal Güvence Çalışmaları

Çobanlar İçin Sosyal Güvence Çalışmaları
Çobanlara Sosyal Güvenlik Yasası

TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel AYHAN, çobanların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmasına yönelik çalışmaların, bu sektörden ekmek yiyen tüm çevrelerce büyük heyecan ve mutlulukla karşılanacağını söyledi.

Ayhan, yaptığı açıklamada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in açıkladığı Türkiye'deki çoban açığının karşılanması için üniversitelerde ''sürü yönetimi'' meslek yüksekokulu açılması ve çobanların, sosyal güvenlik şemsiyesi'' altına alınmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini belirtti.
Ayhan, şöyle devam etti:
''Çobanlık mesleğinin tanımlanması ve meslek statüsü haline getirilmesi konusunda önemli yol alındı. Çobanlığın meslek olarak kabul edilmesi milattır. Sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmasına yönelik çalışmalar çoban aileleri ve bu sektörden ekmek yiyen tüm çevrelerce büyük heyecan ve memnuniyetlikle karşılanmıştır. Olumlu tepkilere şahit oluyorum.''
Bakan Eker'in açıklaması:
Bakan Eker, katıldığı bir etkinlikte ''Çobanlığa ilginin oluşması yönünde mesleğe biraz formasyon da kazandıracak şekilde hatta üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde 'sürü yönetimi' gibi, belki 2 yıllık yüksekokul tarzında bir eğitimle bunun biraz daha güçlendirilmesi ve yaygınlaşması yönünde çalışmalarımız var.'' ifadesini kullandı.
Uyguladıkları politikalarla küçükbaş hayvan sayısını 35 milyona çıkardıklarını dikkati çeken Eker, bunun sürülere bakacak insan ihtiyacını da arttırdığını belirtmiş ve sosyal güvenlik şemsiyesine almak da dahil olmak üzere bu konuda çok boyutlu bir çalışma yaptıklarını ifade etmişti.

TÜDKİYEB'ten alıntı